Trin 1, bagværker - udfyldes kun hvis der ønskes godkendelse hertil |
Mål for trinnet: | Afkryds mulig periodemæssig beskæftigelse inden for området |
| Dagligt | Ugentligt | Månedligt | Sæson |
Eleven kan gennemføre renholdelsesprocedure, i forhold til egenkontrol og program | : | : | : | : |
Eleven kan assistere ved alle produktionsområder og har indsigt i samarbejde mellem produktion og salgsområde | : | : | : | : |
Eleven kan på rutine niveau fremstille cremer, fyldninger og halvfabrikata, der indgår i produktionen. | : | : | : | : |
Eleven kan planlægge egen daglige produktion samt beherske alle produktionsmetoder, der anvendes i virksomheden. | : | : | : | : |
Eleven kan selvstændigt forestå produktionen af virksomhedens sortiment inden for små og store kagetyper. | : | : | : | : |
Eleven kan producere virksomhedens sortiment inden for småkager, mørdeje, snitter og andet flerdagsbagværk | : | : | : | : |
Eleven kan selvstændigt forestå produktionen inden for halvfabrikata, der indgår i sammenstykning af små og store kagetype | : | : | : | : |
Eleven kan selvstændigt fremstille forskellige bagte tærter og udportionerede rørte produkter, enten traditionelle eller produkter der er oppe i tiden | : | : | : | : |
Eleven kan fremstille virksomhedens sortiment inden for flødekager og frugtkager | : | : | : | : |
Eleven kan selvstændigt forestå produktionen af et sortiment inden for morgenbrødstyper og store hvedebrøds typer. | : | : | : | : |
Eleven kan foretage receptberegning, dejtilberedning, raskning, udbagning og klargøring til salg af virksomhedens brødsortiment. | : | : | : | : |
Eleven kan fremstille virksomhedens sortiment af rullede deje | : | : | : | : |
Speciale Håndværksbager - udfyldes kun hvis der ønskes godkendelse hertil |
Mål for specialet: | Afkryds mulig periodemæssig beskæftigelse inden for området |
BRØD PRODUKTION | Dagligt | Ugentligt | Månedligt | Sæson |
Eleven kan selvstændigt forestå produktionen inden for hvedebrød, specialbrød og rugbrødstyper. | : | : | : | : |
Eleven kan selvstændigt håndtere fremstilling af surdeje og hævestykker | : | : | : | : |
Eleven kan fremstille europæiske brødspecialiteter samt koldt hævede deje. | : | : | : | : |
Eleven kan foretage receptberegning, dejtilberedning, raskning, udbagning og klargøring til salg af virksomhedens brødsortiment - og redegøre for de kemiske og fysiske processer der er forbundet med dej fremstilling og modning | : | : | : | : |
RULLEDE DEJE | Dagligt | Ugentligt | Månedligt | Sæson |
Eleven kan selvstændigt forestå produktion af virksomhedens sortiment af rullede deje, herunder klargøring og bagning og glasering. | : | : | : | : |
Eleven kan fremstille halv- og helfabrikata af butterdej | : | : | : | : |
Eleven kan producere hel - og halvfabrikata til og af rullede deje | : | : | : | : |
KAGE PRODUKTION | Dagligt | Ugentligt | Månedligt | Sæson |
Eleven kan selvstændigt fremstille virksomhedens sortiment af rørte og piskede bunde, roulade og kager | : | : | : | : |
Eleven kan, selvstændigt fremstille virksomhedens sortiment inden for traditionelle tørkager. | : | : | : | : |
Eleven kan selvstændigt fremstille traditionelle kransekager til fest og mærkedage, samt dekorationsmaterialer af glasur, chokolade og marcipan. | : | : | : | : |
Eleven kan selvstændigt fremstille virksomhedens sortiment af flødekager, lagkager, frugttærter | : | : | : | : |
Eleven kan rådgive med hensyn til smag, opbevaring, servering og farvevalg. | : | : | : | : |
Eleven kan planlægge egen daglige produktion samt beherske alle produktionsmetoder, der anvendes i virksomheden. | : | : | : | : |
Speciale konditor - udfyldes kun hvis der ønskes godkendelse hertil |
Mål for specialet: | Afkryds mulig periodemæssig beskæftigelse inden for området |
Bryllups & festkager | Dagligt | Ugentligt | Månedligt | Sæson |
Eleven kan selvstændigt producere et sortiment inden for bryllups- og festekager. | : | : | : | : |
Eleven kan selvstændigt producere cremer og fyldninger der indgår i bryllups- og festekager. | : | : | : | : |
Eleven kan fremstille dekorationsmaterialer og blikfang i chokolade og andre spiselige produkter | : | : | : | : |
Eleven kan selvstændigt producere specialbunde der indgår i store kagetyper. | : | : | : | : |
Eleven kan selvstændigt fremstille traditionelle kransekager til fest og mærkedage, samt dekorationsmaterialer af glasur, chokolade og marcipan. | : | : | : | : |
Chokolade & konfekture | Dagligt | Ugentligt | Månedligt | Sæson |
Eleven kan selvstændigt producere virksomhedens sortiment inden for chokolade & konfekture. | : | : | : | : |
Eleven kan selvstændigt temperere chokolade til overtræk, æg og andre specialiteter. | : | : | : | : |
Rørte & piskede produkter | Dagligt | Ugentligt | Månedligt | Sæson |
Eleven kan selvstændigt fremstille virksomhedens sortiment af rørte og piskede kager inden for traditionelle og europæiske specialiteter. | : | : | : | : |
Eleven kan forestå produktionen af specialiteter til forskellige højtider inden for rørte kager og sammenstykkede kager. | : | : | : | : |
Eleven kan fremstille europæiske kager og specialiteter, samt kreere og produktudvikle i forhold til specialbestillinger og temaer | : | : | : | : |
Eleven kan fremstille rørte og piskede bunde til roulader og andre sammenstykke kager | : | : | : | : |
Eleven kan selvstændigt fremstille halvfabrikata inden for makron, marengs og hippenmasse | : | : | : | : |
Dessert og buffet | Dagligt | Ugentligt | Månedligt | Sæson |
Eleven kan tilrettelægge produktionen samt vejlede i forhold til opbevaring, holdbarhed af desserter | : | : | : | : |
Eleven kan selvstændigt fremstille et sortiment inden for desserter og/eller anretninger. | : | : | : | : |
Eleven kan på rutineniveau fremstille et sortiment af bagte tærter og pies både som frokost- og/eller kageprodukter | : | : | : | : |
Eleven kan selvstændigt styre virksomhedens produktion inden for området samt rådgive med hensyn til smag, opbevaring, servering og farvevalg. | : | : | : | : |
Eleven kan planlægge egen daglige produktion samt beherske alle produktionsmetoder, der anvendes i virksomheden. | : | : | : | : |
Speciale Detailbager - udfyldes kun hvis der ønskes godkendelse hertil |
Mål for specialet: | Afkryds mulig periodemæssig beskæftigelse inden for området |
Receptformulering | Dagligt | Ugentligt | Månedligt | Sæson |
Eleven kan udforme/beskrive og vedligeholde recepter til produktionen. | : | : | : | : |
Eleven kan planlægge og udføre fremstillingen af et eller flere produkter selvstændigt i bageriet | : | : | : | : |
Eleven kan kommunikere omkring og lave præsentation af et produkt | : | : | : | : |
Produktionsledelse i bageri | Dagligt | Ugentligt | Månedligt | Sæson |
Eleven arbejder med SCM (Supply Chain Management) mellem bageriproduktionen og salgsenhederne/butikker. | : | : | : | : |
Eleven kan forholde sig til lagerstyring, produktionsstyring og distribution i kombination med Lean. | : | : | : | : |
Eleven kan medvirke til optimering af forsynings flow mellem bageri og salgsenheder/butik | : | : | : | : |
Eleven kan være medvirkende til at finde forslag til optimering af flow og udarbejde simple planer for ændringer i bageriet og lager. | : | : | : | : |
Eleven kan udarbejde løsninger til arbejdsmiljø og organisering i bageriet. | : | : | : | : |
Syrning og fermenterings kemi | Dagligt | Ugentligt | Månedligt | Sæson |
Eleven kan juster recepter ud fra viden om melets kemi. | : | : | : | : |
Eleven kan afkode måleresultat fra farinograf, faldtal & amylograf fra leverandør | : | : | : | : |
Eleven kan produktionsplanlægge i bageriet og sammensætte et bredt brød sortiment inden for brødgrupperne rugbrød, specialbrød med syrning og mørke/grove brødtyper ud fra kendskab til melets og surdejens kemi. | : | : | : | : |
Produktionsplanlægning i bageri | Dagligt | Ugentligt | Månedligt | Sæson |
Eleven kan planlægge og styre fleksible principper til indirekte dejføring bl.a. koldt- og langtidshævede deje inden for store og små brødtyper. | : | : | : | : |
Eleven kan gennemføre grundlæggende svindkontrol og analyse | : | : | : | : |
Eleven kan anvende grundlæggende metoder til kontrol ved varemodtagelse og lagerstyring. | : | : | : | : |
Eleven kan anvende gængse hæve-, raske- og syrningsmetoder. | : | : | : | : |
Eleven kan vejlede i brødprodukter med højt indhold af fibre og kerner. | : | : | : | : |
Drift og produktion | Dagligt | Ugentligt | Månedligt | Sæson |
Eleven får kendskab til principper til logistikoptimering i bageriet, herunder flowdiagrammer og Lean | : | : | : | : |
Eleven har kendskab til planlægning af en dagsproduktion | : | : | : | : |
Eleven kan korrigere produktionsanlægget i bageriet ud fra viden om råvare, udarbejde simple programmer på maskiner, samt genstarte anlægget korrekt efter driftsstop. | : | : | : | : |
Eleven kan på basis af viden om Arbejdstilsynets krav til sikring, afskærmning og nødstopskontakter, betjene produktionsanlægget i bageriet sikkerhedsmæssigt korrekt. | : | : | : | : |